Educatietuin

Een educatieve tuin is recreatief en draagt bij aan de begripsvorming over de samenhangen tussen de verschillende planten, dieren en omgeving. Kinderen en belangstellenden kunnen overeenkomsten en verschillen tussen de planten, plantenfamilies en plantengroep zien, ruiken en voelen.

 

Duidelijk wordt hoe planten zich aanpassen (evolueren) aan een veranderende omgeving. Het belang van biodiversiteit wordt duidelijk gemaakt met behulp van de kenmerkende planten uit de plantengroepen algen & wieren, mossen, varens, conifeerachtigen en bloemplanten.

 

Ook het belang van verschillende kruiden en vruchten voor voeding en gezondheid zal worden geïllustreerd. Met aansprekende voorbeelden wordt daardoor het belang van de natuur voor de mens inzichtelijk. Geuren, kleuren en vormen, toepassingen en evolutie van planten, alles bijeen gebracht in één tuin.

 

De school of instelling hoeft geen extra kosten en tijd vrij te maken om elders kenmerkende planten te bekijken en te beleven. Tevens is het mogelijk de educatietuin te combineren met “Groen schoolplein’. Inflora helpt u graag bij het bedenken welke activiteiten en doelen een groen schoolplein kan bieden. Neem voor meer informatie over de tuin en de aanleg ervan, geheel vrijblijvend contact met ons op.

 

   www.inflora.nl